مشاهیر ورزش
درباره من
  • کد شناسه وزشی
    IR10006160
  • نام و نام خانوادگی
    رسول خادم
  • نام و نام خانوادگی به انگلیسی
    Rasoul Khadem
  • زادگاه
    خراسان رضوی
  • زادروز
    27 اسفند 1350
بیوگرافی ورزشی

رسول خادم IR10006160



رسول خادم اَزغَدی (زادهٔ ۲۷ اسفند ۱۳۵۰ در مشهد) کشتی‌گیر بازنشسته، مدیر ورزشی و سیاستمدار ایرانی است. او رئیس پیشین فدراسیون کشتی ایران و عضو دوره‌های دوم و سوم شورای شهر تهران بوده است. وی در دومین دورهٔ شورای شهر تهران رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و در سومین دوره، رئیس کمیسیون برنامه و بودجهبود. خادم همچنین مدیریت تیم‌های ملی کشتی از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵، سرمربی‌گری تیم ملی کشتی آزاد از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ و همچنین ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷، عضویت در هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک (۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶) را بر عهده داشته است.

خادم از برترین کشتی‌گیران ایرانی تمام ادوار به‌شمار می‌رودو افتخاراتی از جمله قهرمانی در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا و کسب مدال برنز در المپیک ۱۹۹۲ بارسلون، دو دوره قهرمانی و یک نائب قهرمانی در مسابقات قهرمانی کشتی جهان، مدال طلای بازی‌های آسیایی ۱۹۹۴ و پنج مدال طلا در مسابقات قهرمانی آسیا دارد.

رسول خادم در دسته 68 کیلوگرم در بازی‌های آسیایی 1990 پکن، به کسب نشان نقره آمد.
رسول، برای بار دوم، در بازی‌های آسیایی 1994که در هیروشیما ژاپن برگزار شد. شرکت کرد. این بار در دسته 90کیلوگرم ظاهر شد. او در این بازی‌ها در چهار پیکار بر روی تشک رفت که حاصل کارش این چنین بود: امین افغانی، پنج بر صفر مغلوبش شد. سوهیات از مغولستان را هشت بر صفر شکست داد. بایرامکف از قزاقستان را از سر راه خود برداشت و در نهایی، پنج بر صفر، ایتو از ژاپن را مغلوب نمود و به نشان طلا دست یافت.رسول برای اولین بار، در سال 1991 در مسابقه‌های جهانی وارنا به عضویت تیم ملی ایران در وزن 82 کیلوگرم درآمد؛ اما در این مسابقات مقامی به دست نیاورد. سال بعد، بازی‌های المپیک در باسلون اسپانیا برگزار شد و رسول خادم به نمایندگی از ایران در دسته 82 کیلوگرم بر روی صحنه رفت. در بارسلون، رسول چهار کشتی اول خود را در مقابل حریفان لهستانی، کانادایی، فنلاندی و ترک برگزار کرد که به پیروزی دست یافت. او از این حریفان 25 امتیاز گرفت و در مقابل، تنها دو امتیاز از دست داد که ان هم در برابر دیوید بول از کانادا بود. در دور پنجم، رسول در گروه خود در مقابل جکسون امریکایی قرار گرفت. جکسون، بحق قوی‌تر از خادم در صحنه نشان داد و نفر اول گروه دیگر، یعنی جبرییل اوف، را برد و صاحب نشان طلا شد.
رسول در رده‌بندی، در مقابل هانس گستواتنر آلمانی قرار گرفت و هنر خود را در این کشتی نشان داد و حریف را به راحتی، با شش امتیاز در مقابل صفر شکست داد و به نشان برنز المپیک دست یافت. او درباره مسابقه‌اش با جکسون می‌گوید:«در المپیک بارسلون، شاید حساس‌ترین باخت من، به کوین جکسون آمریکایی بود. در حالی که حریفان مشترکمان را من برتر از او شکست داده بودم، اما در مقابل او 1- 3 مغلوب شدم. البته در وارنا(سال قبل از آن) نیز اولین بار رو در روی هم قرار گرفتیم که در آن نبرد هم 5 بر صفر شکست خوردیم.»
رسول، حریف سرسخت دیگر خود را در بارسلون، صباح‌الدین اوزترک از ترکیه می‌داند و درباره او هم می‌گوید:«به هر صورت، در بارسلون با پیروزی بر  صباح‌الدین اوزترک بود که نشان برنز گرفتم».

رسول خادم سال ۱۳۷۸ وقتی ۲۷ ساله بود در اوج قدرت با پنج مدال طلا و نقره جهان و المپیک، چهار گوشه تشک کشتی را بوسید و از دنیای کشتی خداحافظی کرد

در لحظه خداحافظی عباس جدیدی به وسط تشک پرید تا مانع شود یا او را به دوش بگیرد که رسول با تواضع مانع شد، امیرخادم برادرش در کنار تشک دست هایش را روی صورتش گذاشته بود تا خداحافظی رسول را نبیند.

سال ۱۳۹۲ در ۴۲ سالگی همزمان به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران و رئیس فدراسیون این رشته ورزشی برگزیده شد ولی سال ۱۳۹۵ به دلیل منع دو شغله بودن از مربیگری تیم ملی کناره گیری کرد و در ریاست فدراسیون باقی ماند

تیم ملی کشتی آزاد ایران با سرمربیگری رسول خادم موفق به کسب قهرمانی جام جهانی ۲۰۱۳ و ۲۰۱۳ و قهرمانی جهان ۲۰۱۳ مجارستان شده است

عناوین و افتخارات رسول خادم ازغدی
بازی‌های المپیک
1992 بارسلون، اسپانیا  نشان برنز(دسته 82 کیلوگرم)
1996 آتلانتا، امریکا نشان طلا (دسته 90 کیلوگرم)
مسابقه‌های جهانی
1991 وارنا، بلغارستان موفقیتی کسب نکرد
1993 تورنتو، کانادا موفقیتی کسب نکرد
1994 استانبول، ترکیه  نشان طلا
1995 آتلانتا، امریکا نشان طلا
1998 تهران  نشان نقره
بازی‌های اسیایی
1990 پکن، چین  نشان نقره(دسته 68 کیلوگرم)
1994 هیروشیما، ژاپن نشان طلا(دسته 90کیلوگرم)
جام جهانی
1993تورنتو،‌کانادا با تیم ایران مقام دوم را کسب کرد.
مسابقه‌های قهرمانی آسیا
1991 دهلی‌نو، هندوستان  نشان طلا(دسته 82 کیلوگرم)
1992 تهران  نشان طلا(دسته 82 کیلوگرم)
1993 اولانباتور، مغولستان نشان طلا(دسته 90 کیلوگرم)
1995 مانیل، فیلیپن نشان طلا (دسته 90 کیلوگرم)
1996 شیانوشین، چین  نشان طلا (دسته 90 کیلوگرم)
قهرمانی جوانان جهان
1990 ساسکاچوان، کانادا نشان نقره
قهرمانی جوانان آسیا
1990 اولان یاتور، مغولستان  نشان برنز
جام‌ها و تورنمنت‌های بین‌المللی
1989 استانبول، ترکیه  موفقیتی کسب نکرد(جام یاشاردوغو)
1990 دیمیتروف گراد، بلغارستان موفقیتی کسب نکرد(جام دانکولوف)
1991 پیونگ یانگ، کره خلق نشان طلا(جام پیونگ یانگ)
1991 وارنا، بلغارستان موفقیتی کسب نکرد(جام دانکولوف)
1992 صوفیه، بلغارستان  نشان طلا(جام دانکولوف)
1993 صوفیه، بلغارستان موفقیتی کسب نکرد(جام دانکولوف)
جام تختی
1369 تهران نشان برنز(دسته 82 کیلوگرم)
1370 ساری نشان طلا( دسته 82 کیلوگرم)
1371 اصفهان  نشان طلا(دسته 82 کیلوگرم)
1372 تهران نشان طلا(دسته 90 کیلوگرم)
جام 22 بهمن
1365 بندرعباس رتبه هفتم
1368 تهران  نشان نقره(دسته 68 کیلوگرم)



IR10006160

رشته های ورزشی
ویدئو آپارات
شبکه های اجتماعی و ورزشی من